Μεθοδολογία και τεχνικές μελέτης της επίδρασης της διατροφής στο μεταβολισμό: Από το κύτταρο στον άνθρωποgreURIhttp://hdl.handle.net/10795/2476ανθρώπινη διατροφήΣκοπός της συγκεκριμένης διάλεξης είναι να παρουσιάσει τις βασικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη διατροφική έρευνα. Δεν έχει σκοπό να περιγράψει βιοαναλυτικές τεχνικές – άλλωστε αυτές έχουν περιγραφεί στις άλλες ενότητες – αλλά να εξηγήσει πως αυτές χρησιμοποιούνται σήμερα για να απαντήσουν σε διατροφικά ερωτήματα. Η διάλεξη φιλοδοξεί να μην παραμείνει στα στενά πλαίσια των εργαστηριακών πειραματικών τεχνικών αλλά να περιγράψει γενικότερα τα μεθοδολογικά εργαλεία που έχει σήμερα ο ερευνητής της διατροφής, να τονίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους, ξεκινώντας από το κύτταρο και καταλήγοντας στον άνθρωπο. Στα επιμέρους κεφάλαια θα παραθέτονται δημοσιεύσεις από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και το αντίστοιχο link της περίληψης. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των μεθοδολογικών προσεγγίσεων που αναφέρονται στα κεφάλαιαcreatorProject Final BeneficiaryProject Executing Organisationtraininghigher education18+TextΒιοανάλυσηΔιατροφική έρευναΒιοχημικοί δείκτεςΔιατροφικές παρεμβάσειςΘρεπτικα συστατικάΛειτουτργικά τρόφιμαΣυμπληρώματα διατροφής460211application/pdfhttp://repository.edulll.gr/edulll/bitstream/10795/2476/3/2476_01_nomikos_text.pdf16282934application/pdfhttp://repository.edulll.gr/edulll/bitstream/10795/2476/4/2476_02_PEGA_nomikos%202.pdfΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Διαλέξεις για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης ΑΕΙ για την επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» - Ενότητα 3: Σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στη διατροφήURIhttp://hdl.handle.net/10795/2476creator2016-04-06T09:47:21Zvalidator2016-04-06T09:47:21ZLOMv1.0grenonoCopyright EYD-EPEDBM (Operational Programme "Education and Lifelong Learning")